Hamburgban jártunk – beszámoló a gyapjúfesztiválról

Nagy fába vágtuk a fejszénket, kiállítóként jelentkeztünk a hamburgi gyapjúfesztiválra, amely múlt hétvégén, szeptember 6-7-én zajlott. Nem igazán tudtuk, hogy mire számítsunk, hogy hányan lesznek, hogy milyen a helyszín stb. Amit tudtunk, hogy ez nem egy egyszerű gyapjúfesztivál (nem mintha egy gyapjúfesztivál egyszerű lenne…), hanem a német ravelry tagok éves találkozója is egyben, tanfolyamokkal, továbbképzésekkel, sok-sok fonallal és gyapjúval, és nem utolsósorban híres emberekkel (pl. ott volt Stephen West, ő is tartott workshopot).

A fesztivál helyszíne a hamburgi egyetem egyik épülete volt, ill. annak előtere és első emeleti folyosója. Kb. 30 kiállító volt, ennél Németországban lényegesen többen foglalkoznak kézzel festett fonalakkal, gyapjúval, így külön megtiszteltetés volt, hogy mi is tagja lehettünk a kiállítók csapatának.

Szombaton 10 órakor kezdődött a rendezvény, és megindult a tömeg 🙂 Délután 3-4 körül tudtunk csak fellélegezni kicsit, addig folyamatosan jöttek a látogatók. Nagyon jólesett, hogy volt, aki külön a fonalaink miatt jött fel az emeletre, ill. többen voltak, akik miután mindent megnéztek, végül hozzánk jöttek vissza. Utólag hallottuk, hogy nagyon sokaknak tetszettek a hosszan átmenetes fonalak, az egyik szervező hölgy pl. azt mesélte, hogy valakitől azt hallotta, hogy majdnem sírt örömében, olyan szép fonalat vett. Nagyon örültünk ennek a hírnek is!

Nagyon szuper volt minden, kedvesek voltak az emberek, jókat beszélgettünk és sokan megismerték a fonalainkat is, nagyon jól éreztük magunkat, köszönöm Angélának és Ritának a sok segítséget, Andinak és Mesinek pedig a kendőket! Jövőre Regensburgban lesz a következő ravelrys találkozó, reméljük, hogy ott is jelen lehetünk, és talán még egy-két workshopon is részt tudunk venni.

Valamiért ide most nem tudok képet feltölteni, katt ide a képekért!

IMG_8008

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 2 =

Scroll to Top